RAAD VAN ADVIES

Het kennisplatform ambtelijkefusie.nl is er van, voor en door gemeenten! De Raad van Advies denkt daarom actief mee over dé thema’s die voor politici, bestuurders, managers en medewerkers van toegevoegde waarde zijn om online (publicaties, discussies) of offline (ronde tafels, symposia) met elkaar te delen. In de Raad van Advies zijn de invalshoeken bestuur, ambtelijke organisatie, wetenschap en praktijk samengebracht. De Raad van Advies wordt ondersteund door adviseurs van SeinstravandeLaar.

Ir. Jan van Ginkel MCM
Jan van Ginkel
De heer Jan van Ginkel is gemeentesecretaris van Zaanstad. Daarvoor was hij directeur van de ambtelijke fusieorganisatie De Waard en in die rol tevens gemeentesecretaris van de gemeenten Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland. Een ambtelijke fusieorganisatie die is neergezet als opmaat tot bestuurlijke herindeling van de drie gemeenten, welke inmiddels de gemeente Molenwaard vormen. De heer Van Ginkel werd in 2011 uitverkozen tot ‘meest invloedrijke persoon bij de lokale overheid’. In de Raad van Advies vertegenwoordigt hij tevens de Vereniging van Gemeentesecretarissen (VGS).
Henk Klaucke

De heer Henk Klaucke is gemeentesecretaris van Ridderkerk en één van de drie directeuren van de BAR Organisatie. Deze ambtelijke fusieorganisatie verleent sinds 2014 haar diensten in opdracht van de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk.
Prof. dr. Arno Korsten
Prof. dr. Arno KorstenDe heer Arno Korsten is honorair hoogleraar aan de Universiteit Maastricht en emeritus hoogleraar bestuurskunde aan de Open Universiteit Nederland. Hij geldt als de grondlegger van het concept ‘Samen En Toch Apart’ (SETA), waarin de ‘ambtelijke poolvorming’ typeert en de mogelijke werking van het model uiteenzet. De heer Korsten trad op bij vele politiek-bestuurlijke discussies over de kansen en bedreigingen rondom het model van de ambtelijke fusie.
Roger de Groot
Roger de GrootDe heer Roger de Groot is burgemeester van de gemeente de Wolden. De gemeente De Wolden heeft sinds 2015 haar ambtelijke organisatie samengevoegd met de ambtelijke organisatie van de gemeente Hoogeveen en bedient ca. 80.000 inwoners. Vanuit die hoedanigheid is de heer De Groot betrokken bij de ambtelijke fusie organisatie en zal lid zijn van het bestuur van de samenwerking.
Drs. Kristel Lammers
Drs. Kristel LammersMevrouw Kristel Lammers is afdelingshoofd van het Projectenbureau bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en was daarvoor adjunct-directeur bij het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING). Het programma ‘Slim Samenwerken’ van de VNG valt onder haar verantwoordelijkheid.
Raad van Advies powered by SeinstravandeLaar
Powered by SeinstravandelaarHet kennisplatform in het algemeen en de Raad van Advies in het bijzonder worden gefaciliteerd door adviseurs van SeinstravandeLaar. Deze adviseurs zijn/waren onder meer betrokken bij de processen tot ambtelijke fusie van de gemeenten Druten en Wijchen, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo (BUCH gemeenten), Hillegom, Teylingen en Lisse (HLT gemeenten), Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland (SED gemeenten), de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel (Werkorganisatie MijnGemeenteDichtbij), en voerden de evaluaties uit naar de werking van het BEL-model en de effecten van ambtelijke fusies op participerende autonome gemeenten in opdracht van het Ministerie van BZK.  SECRETARIAAT PLATFORM

LAATSTE NIEUWS

Column op platform overheid: Van een oude mythe naar een nieuw mysterie. Over de effecten van ambtelijke fusies
Btw-plicht gemeenten bij ambtelijke fusie
Onderzoek naar effecten ambtelijke fusies
Een ambtelijke fusie: hoe stuur je daar op?
Publicatie Ambtelijk Fuseren? GROEI! nu online
ALLE NIEUWS

DOCUMENTEN

Raadsvoorstel kadernotitie samenvoeging - De Wolden, 130627
: De Wolden, Hoogeveen
| |
Regieteams, 130305
: Albrandswaard, Barendrecht, Ridderkerk
| |
Sociaal Statuut, 060626
: Groningen, Ten Boer
| |
Centrumregeling, 130102
: Aalsmeer, Amstelveen
| |
ALLE DOCUMENTEN

LAATSTE PUBLICATIES

Inspireren tot integreren
Ambtelijk fuseren? GROEI!
Kunnen gemeenten samenwerken?
Samen verder, maar hoe?
Fusie CGM als een natuurlijk proces
'Gideonsbende' cruciaal voor succes gemeentelijke samenwerking
Lokale overheden delen steeds vaker hun ambtenaren
ALLE PUBLICATIES

DISCUSSIE

Het Landelijk Kennisplatform Ambtelijkefusie.nl is een online community met slechts één doel: het delen van de aanwezige kennis en ervaring op het vlak van ambtelijke fusie.


EVENTS

Dag van de Ambtelijke Fusie
5 oktober 2017 Omgeving Utrecht
Bekijk details